+86 0769 81768086
Dongguan Dali Fluid Technology Co., Ltd
Gerelateerd nieuws
Nieuws

Selectieprincipe van tandwieloliepomp

Release Time: 2020-11-05 17:32:37         Hits: 2

1, het specifieke type versnellingsbak bepalen

Na het bepalen van de reeks pompen om te kiezen, kunt u de grotere stroom indrukken (bij afwezigheid van grotere stroom, meestal nemen 1.1 keer van de normale stroom als de grotere stroom), nemen de vergrote marge van 5%10% van het hoofd van deze twee prestatieparameters, in het spectrum of serie van kenmerken van de kromme om het specifieke model te bepalen. De operatie is als volgt:

Gebruik van de karakteristieke kromme van de pomp, vindt de stroom op de Abscissa-waarden, vindt het hoofd op de coördinaat, omhoog van de twee waarden, respectievelijk, en leidt naar de rechter verticale of horizontale lijn, twee lijn snijpunt ligt vierkant op de karakteristieke curve, het is om de pomp te kiezen, maar dit ideaal zelden,vaak aan de volgende twee voorwaarden voldoen:

Ten eerste: het snijpunt is boven de karakteristieke kromme, wat aangeeft dat de stroom aan de eisen voldoet, maar het hoofd is niet genoeg.Op dit punt, als het hoofd vergelijkbaar is, of het verschil is ongeveer 5%, kunt u nog steeds kiezen.Als het hoofd veel verschilt, kunt u kiezen voor een pomp met een groter hoofd. Of probeer de weerstand te verminderen.

Twee soorten: snijpunt onder de karakteristieke curve, in de curve van de pompkarakteristieke ventilator trapezoid bereik, op de voorlopige set van dit model, en dan volgens hoeveel verschil in hoofd, om te beslissen of om de diameter van de impeller te snijden,

Als het hoofdverschil zeer klein is, niet snijden, als het hoofdverschil zeer groot is, volgens de vereiste Q, H, volgens zijn NS en snijformule, snijden van de diameter van de impeller, als het snijpunt niet valt in het bereik van de ventilator trapezid, moet kiezen voor de pomp met een kleiner hoofd. Bij het kiezen van de pomp moet soms rekening worden gehouden met de eisen van het productieproces, kiezen voor een andere vorm van Q-H karakteristieke curve.

Twee.Volgens de aard van het vloeibare medium, bepalen of de reinigpomp, de warmwaterpomp of de oliepomp, de chemische pomp of de corrosiebestendige pomp of de onzuiverheidspomp worden gebruikt of niet-klompende pomp gebruiken.

De in het explosiegebied geïnstalleerde pomp moet een overeenkomstige explosiebestendige motor aannemen overeenkomstig de klasse van het explosiegebied.

Drie.Selethuls;116; horizontale, verticale en andere soorten (type pijp, type duiken, type vloeistof, niet-verstopping type, zelfpriptype, type vistuig, enz.) pompen overeenkomstig de opstelling van de toestellen, topografische omstandigheden, olieniveau en bedrijfsomstandigheden.

Vier.Nadat het pompmodel is bepaald, is het voor pompen of pompen met fysisch-chemisch medium vergelijkbaar met olie nodig om naar de relevante productcatalogus of -monsters te gaan en aan de hand van de prestatietabel of de prestatiecurve van het model aan te passen om te zien of het normale arbeidspunt zich in het gewenste werkgebied van de pomp bevindt. Of de effectieve NPSH groter is dan (NPSH). Kun je ook de NPSH-correctie omkeren naar de geometrische montagehoogte?

5, volgens de stroom, de enkelvoudige zuigpomp of de dubbele zuigpomp bepalen; Volgens de hoogte van het hoofd, een enkele pomp of een meerfasepomp, een hoge snelheidspomp of een lage-snelheidspomp (airconditioningspomp), is de meerfaseefficiëntie van de pomp lager dan een pomp, zoals een pomp en een meerfasepomp, ook de eerste keuze van de pomp in één fase.

Bepaal het aantal pompen en reservepercentage:

Voor de normale werking van de pomp, meestal slechts één, omdat een grote pomp en parallelle werking van de twee kleine pompequivalent (verwijst naar hetzelfde hoofd, debiet), is de grote pompefficiëntie hoger dan kleine pomp, dus vanuit het oogpunt van energiebesparing liever een grote pomp dan twee kleine pompen zou kiezen,maar in de volgende omstandigheden, kunt u overwegen twee pomp parallelle samenwerking:

De stroom is zeer groot, een versnelling pomp kan deze stroom niet bereiken.

Voor grote pompen die een 50% reservesnelheid vereisen, kunnen twee kleinere pompen met twee reservepompen worden vervangen (drie liften in totaal)

Voor sommige grote pompen kunnen 70% doorstroming eisen van de pomp parallelle werking, geen reservepomp, bij een pomprevisie, een andere lift pomp is nog steeds verantwoordelijk voor de productie van 70% van het transport.

Zes.Voor vloeibare pompen met viscositeit die groter is dan 20mm2/s (of dichtheid groter dan 1000kg/m3), moet de karakteristieke curve van de experimentele oliepomp worden omgezet in de viscositeit (of de dichtheid onder) prestatiecurve, met name om de zuigkracht en het ingangsvermogen of de kern zorgvuldig te berekenen.

7, om het aantal versnellingsbak en de stand-by-snelheid te bepalen:

Voor de normale werking van de pomp, meestal slechts één, omdat een grote pomp en parallelle werking van de twee kleine pompequivalent (verwijst naar hetzelfde hoofd, debiet), is de grote pompefficiëntie hoger dan kleine pomp, dus vanuit het oogpunt van energiebesparing liever een grote pomp dan twee kleine pompen zou kiezen,maar in de volgende omstandigheden, kunt u overwegen twee pomp parallelle samenwerking:

Het debiet is te hoog voor één pomp om te bereiken.

Voor grote pompen die een 50% reservesnelheid vereisen, kunnen twee kleinere pompen worden aangepast om te werken met twee reservepompen (in totaal drie).

Voor sommige grote pompen, kunnen 70% doorstroming eisen van de pomp parallelle werking, niet nodig om reserve pomp, in een pomprevisie, een andere pomp is nog steeds verantwoordelijk voor de productie van 70% van het transport.

Voor pompen die continu 24-uren moeten werken, moeten er drie reservepompen zijn, één voor gebruik, één voor stand-by en één voor onderhoud.

8.Over het algemeen kunnen klanten hun basisvoorwaarden voor het kiezen van pompen indienen, en ons bedrijf zal selectie of betere pompproducten aanbevelen. Indien het ontwerpinstituut voor het ontwerp van apparatuur is vastgesteld, is het pompmodel volgens de eisen van het ontwerpinstituut vastgesteld.

Als u ook meer wilt weten over de overdracht van de technische kennis met betrekking tot de versnellingsbak, kunt u op de officiële website terecht! Dank u voor uw lezing en steun!voorgaand: No

volgende: No

2021 Dongguan Dali Fluid Technology Co., Ltd Alle rechten voorbehouden.
Top